تولید روغن صنعتی

0 تا 100 تولید روغن صنعتی + انواع روغن صنعتی

آیا می دانید تولید روغن صنعتی چگونه انجام می شود؟ از مهم ترین منابع طبیعی که امروزه در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد، نفت و گاز است. با استخراج نفت و گاز، بسیاری از کالاها و مواد از انواع مدل لباس گرفته تا روغن های صنعتی از این منابع با ارزش بدست می آیند. هر کدام از محصولات نفتی کاربردهای بسیار فراوانی دارند که Industrial oils به تنهایی دارای طیف وسیع و گسترده ای از خدمات و کاربردها می باشد.

روغن ها دارای مصارف و شیوه های تولید متفاوتی هستند. یکی از پرکاربردترین مصارف روغن، روغن خانگی می باشد که برای مصرف روزانه در آشپزی مورد استفاده قرار می گیرد. تولید روغن خوراکی به مراتب روش های آسان تری از تولید روغن های صنعتی دارد و همین امر باعث می شود که پای افراد متخصصی در این حوزه و در جهت تولید انواع روغن صنعتی باز شود.

انواع روغن صنعتی

انواع روغن های صنعتی را می توان به دو دسته زیر تقسیم بندی کرد:

  1. روغن صنعتی با پایه نفتی (روغن پایه)
  2. روغن صنعتی مصنوعی (با پایه غیر نفتی)

به روغن های پایه نام دیگری به نام روغن مینرال و روغن های مصنوعی را با روغن سنتیک می شناسند.

آشنایی 0 تا 100 با تولید روغن صنعتی

انواع روغن چیست؟

در ادامه شما را با روش های تولید روغن صنعتی آشنا می کنیم و همچنین با فرایند تولید این نوع روغن نیز آشنا خواهیم شد.

همانطور که در این پادکست بیان شد، در زمان های گذشته از روغن های حیوانی برای مصارف صنعتی استفاده می شد که با گذر زمان این موضوع در میان مردم دیگر منسوخ شده است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی، نیاز به روغن های صنعتی که بتوانند در شرایط بسیار بالا و بسیار پایین، فشار زیاد و فشار پایین و حتی خلا به شدت احساس می شد که امروزه تکنولوژی تولید روغن صنعتی از محصولات نفتی و مصنوعی در دسترس می باشد.

معرفی تاسیسات تولید روغن صنعتی نیرونماد

در این تیزر از می توانید از کیفیت و کارایی بالای خط تولید روغن صنعتی و محصولات شرکت نیرونماد خراسان اطمینان حاصل کنید.

منشا فراوری روغن های صنعتی

همانطور که مطلع شدید، روغن ها بر اساس منشا و ترکیب آن ها طبقه بندی و دسته بندی شده اند. این انواع در سه دسته کلی تقسیم می شوند که به شرح زیر می باشد.

  1. روغن های منشا نفتی
  2. روغن های مصنوعی
  3. روغن های گیاهی

روغن هایی که منشا نفتی دارند با استفاده از برج تقطیر و تقطیر نفت خام بدست می آید. در این تقطیر با از بین رفتن منابع مضر مثل گوگرد و منابع مفیدی که باعث بهبود روغن می شوند، بدست می آید. اطلاعات بیشتری درمورد این منشاها و روش های تولید روغن صنعتی در پادکست بالا در دسترس می باشد که می توانید از آن بهره ببرید.

روغن صنعتی چیست؟

روغن صنعتی چیست

بیشتر از آنچه تصورش را بکنید روغن های کارخانه ای نقش پر رنگی در زندگی روزمره ما دارد. تمام وسایل حمل نقلی که در خیابان مشاهده می کنید (به غیر از خودروها و وسایل هیبریدی و برقی) نیازمند روغن صنعتی هستند. این روغن ها به عنوان روانکار در انواع ماشین آلات و خودروها مورد استفاده قرار می گیرند. اگر اطلاعات بیشتری درمورد چیستی این روغن های

به روغن هایی که در جهت بهبود عملکرد و راندمان ماشین آلات و تجهیزات صنعتی گام بر می دارند و منشا طبیعی ندارند، روغن صنعتی گفته می شود. این روغن ها هم به شکل جامد و هم به شکل مایع در بازار یافت می شود و دارای چندین مدل می باشد اما کارایی همه آن ها نیز یکسان می باشد.

شاید این سوال هم برای شما پیش بیاید که چرا از روغن های صنعتی استفاده می شود و پاسخ این است؛ این روغن ها باعث می شود تا دستگاه ها به خوبی کار کنند و این نیز نتیجه مستقیمی با افزایش راندمان دستگاه ها نیز دارد. همچنین کیفیت این روغن ها به افزایش عمر دستگاه ها و ماشین آلات کمک شایانی می کند. همچنین مراحل تصفیه کردن و بازیافت روغن اگر باکیفیت انجام شود، می تواند به افزایش راندمان ماشین آلات کمک کند.

استفاده از روغن های صنعتی باکیفیت می تواند از خسارت های چند میلیونی و یا حتی چند میلیاردی جلوگیری کند، زیرا بعضی از این دستگاه ها قیمت های بسیار بالایی نیز دارند. حتی اگر می خواهید باز هم بهینه سازی بیشتری در فرایندهای تولید انواع روغن انجام دهید و آن را بهینه تر کنید، می توانید از مینی ریفاینری یا همان مینی پالایشگاه بهره ببرید!

روغن مینرال یا روغن صنعتی با پایه نفتی

روغن پایه (Lubricant Base Oils) یکی از مهم ترین روانکارهای مایع هستند. روغن های مینرال پس از استخراج از و اعمال تغییرات مخصوص در پالایشگاه ها و در نهایت اضافه کردن مواد افزودنی، روانکار نهایی بدست می آید. هدف استفاده از این روانکارها جلوگیری از فرسودگی و کاهش اصطکاک می باشد که جلوی خرابی تماس دو قطعه فلزی را بگیرند. روغن های صنعتی نفتی از ترکیبات هیدروکربنی نفتنیک، پارافینیک و آروماتیک تشکیل شده اند.

روغن سنتیک یا روغن مصنوعی

روغن سنتیک یکی از مهم ترین روان کننده های صنعتی ساخته دست بشر می باشد که از ترکیبات شیمیایی ساخته شده است. شاید برای شما هم سوال باشد که چرا روغن مصنوعی ساخته شده است؟ برای پاسخ باید بگوییم که روغن مصنوعی برای استفاده در دماهای بسیار بالا مورد بهره قرار می گیرد. این روغن ها از سال 1929 در قطعات ماشین آلات و خودرو های شهری مورد استفاده قرار می گیرد. امروز برخی از موتورهای مخصوص مثل موتور جت هواپیما نیاز به روغن سنتیک یا مصنوعی دارند.

همچنین یکی دیگر از اهداف ساخت روغن های مصنوعی افزایش کارایی و کیفیت روغن ها می باشد.

ویژگی ها و مزایا تولید روغن صنعتی

ویژگی ها یا مزایای تولید روغن صنعتی

با توجه به مصرف زیاد روغن در ایران و در جهان دانه های روغنی به عنوان گیاهان صنعتی کاربردهای فراوانی در تغذیه و وعده های غذایی انسان در خوراک دام و طیور و مصارف مختلف صنعتی دارد و این گستره مصرف در زمینه های مختلف، نشان دهنده اهمیت این محصول خاص در نتیجه تنوع است.

همچنین شما تا اینجا متوجه شدید که تولید روغن نیز دارای فواید و مزایای زیادی نیز می باشد، حتی می تواند از خسارت های احتمالی چه بر بدن انسان وچه بر دستگاه های صنعتی جلوگیری نمایید. همچنین هر روغن با توجه با جایگاه مورد استفاده خود می تواند فواید مورد نظر و خاص خود را نیز داشته باشد.

سیر تا پیاز انواع دستگاه های تولید روغن

سیر تا پیاز انواع دستگاه های تولید روغن

 

دستگاه ها برای تولید روغن صنعتی

از دیگر دستگاه های صنعتی که برای تولید روغن نیز استفاده می شود به موارد زیر اشاره نمود:

  •  دستگاه های پخت عمودی و افقی
  • دستگاه شکل دهنده تحت فشار (اکسترودر)
  • اکستوردر حفره دار
  • اکسترودر خشک
  • شکل دهنده استوانه ای بسته
  • دستگاه های حجیم کننده
  • فشارنده دو محوری یا کامل
  •  فشاردهنده پیشرفته (Enhanser press)
  • فشارنده حلزونی
  • فشارنده محور مرکزی دو سرعته با خنک کننده آبی

نقش و کاربرد روغن کارکرده

روغن کارکرده

این روغن ها کاربرد های بسیاری را در بر دارند و افراد می توانند استفاده از آن را مد نظر خود قرار دهند. حال ممکن است برخی از افراد با خود بپرسند که چرا نام این روغن ها را روغن کارکرده گذاشته اند؟

در پاسخ به چنین سوالاتی باید بگوییم که روغن های کارکرده توسط افراد استفاده می شوند و در حین استفاده با آلودگی های شیمیایی و آلودگی های فیزیکی ترکیب می گردند. در این میان نقش تصفیه روغن می تواند بسیار مهم و حیاتی باشد.

به همین خاطر است که از این روغن ها به عنوان روغن کارکرده یاد می شود و افراد بسیاری به خریداری آن می پردازند. جالب است بدانید روغن های کارکرده نسبت به دیگر روغن ها کمتر آلودگی هوایی ایجاد می کنند و می تواند به محیط زیست کم تر آسیب بزنند.

علاوه بر این موضوع باید توجه داشته باشید که روغن های کارکرده بسیار مقرون به صرفه هستند و افراد می توانند با پرداخت کم ترین هزینه این روغن ها را خریداری و استفاده نمایند.

روغن موتور چگونه تولید می‏ شود؟

روغن موتور یکی از موادی است که وجود آن برای عملکرد صحیح خودرو ضروری است، یک روغن با کیفیت سبب می‌شود که طول عمر موتور خودرو زیاد شده و راندمان آن بالا برود. تولید روغن موتور با استفاده از روغن‌های پایه و هم‏چنین ترکیبات اولیه‏ دیگر انجام می‌گیرد.

در کارخانه برای تولید روغن موتور از نفت خام لوبکات استفاده می‌کنند، سپس ماده‏ی نهایی را به واحد استخراج کارخانه منتقل کرده تا ترکیباتی که دارای بنزین هستند از روغن تفکیک شود. بعد از جداسازی ناخالصی‌ها، یک ماده‏ روغنی به دست می‌آید که اصطلاحا به آن رافینت گفته می‌شود. در مرحله‏ بعد رافینت برای جداسازی موم و پارافین به واحد موم گیری کارخانه انتقال داده شده و در نهایت با افزایش پایداری، روغن تولید می‏گردد.

در کارخانجات تولیدی به منظور پالایش روغن از دو روش کلاسیک و تصفیه با هیدروژن استفاده می‌شود که در روش کلاسیک عملیات پالایش به کمک جداکننده‌های فیزیکی صورت می‌پذیرد و شامل این بخش‌ها می‌باشد: برج تقطیر در خلاء، بخش استخراج توسط حلال، قسمت موم گیری و بخش عملیات نهایی تولید روغن.

روغن موتور برای روانکاری قطعات موتور اتومبیل و هم‏چنین تمیزکاری آن‌ها به کار می‌ رود و در بازار داخلی ایران تولید روغن توسط پالایشگاه‌ها و کارخانه جات فعال در این زمینه انجام شده و با برندهای مختلفی عرضه می‌گردد. روغن موتوری که در پالایشگاه‌های کشورمان به خصوص نیرونماد تولید می‌شود دارای تاییدیه از آلمان می‌باشد و کیفیت بسیار خوبی دارد.

روغن هیدرولیک صنعتی چیست؟

روغن هیدرولیک یکی از پر استفاده ترین انواع روغن های صنعتی می باشد. روغن هیدرولیک معمولا در اتومبیل‌هایی که مجهز به سیستم فرمان هیدرولیکی هستند به کار می‌رود، هم‏چنین از این روغن در ماشین‌آلاتی نظیر بیل‌های مکانیکی نیز استفاده می‌گردد. روغن هیدرولیک صنعتی باعث می‌شود که هنگام رانندگی چرخاندن فرمان به سهولت انجام شود، علاوه بر آن خاصیت ضدخوردگی نیز دارد.

به مرور زمان قابلیت‌ روانکاری و ضدخوردگی روغن هیدرولیک کم می‌شود و جرم و رسوبات مختلف در قسمت‌هایی مثل کاسه نمد آن تجمع پیدا می‌کنند، از این رو باید در بازه‌های زمانی مشخص نسبت به تعویض روغن هیدرولیک اقدام شود. در این باره مقاله ای تحت عنوان تصفیه روغن هیدرولیک چیست، در دسترس می باشد که می توانید اطلاعات بیشتری بدست آورید.

برای این که زمان دقیق تعویض روغن هیدرولیک را تشخیص دهید، می‌توانید از صدای ناشی از چرخاندن فرمان خودرو کمک بگیرید، چنانچه موقع چرخاندن فرمان، صدایی شبیه به زوزه به گوشتان رسید، نشان دهنده‏ کاهش مقدار روغن و آلودگی آن است.

راه اندازی خط تولید روغن موتور

به تبع همانطور که قیمتی برای راه اندازی شرکت روغن گیری روغن های خوراکی به شما داده نشد، درمورد خط تولید روغن موتور هم همین قضیه ثابت می باشد. یکی از اصلی ترین و مهم ترین ماشین آلات موجود در کارخانه های روغن صنعتی، دستگاه پرکن روغن یا مایعات می باشد که وظیفه پر کردن انواع روغن موتور در ظروف مخصوص خود دارد. این دستگاه ها در سایزهای متفاوت (یک لیتری، چهار لیتری، پنج و بیست لیتری) ارائه می شود. اما هیچ کدام از مدل های ذکر شده مطمعنا برای خط تولید روغن موتور مناسب نمی باشد. این خط های تولید دارای دستگاه های پرکن مایعات با ظرفیت 208 لیتری هستند!

روغن ترانسفورماتور و وظیفه‏ اصلی روغن عایق

 

روغن ترانسفورماتور در حقیقت همان روغن عایق است که مقاومت بسیار خوبی در دمای بالا دارد. این محصول به ‌عنوان عایق الکتریکی در خازن‌ها و سوئیچ‌های ولتاژ بالا کاربرد دارد. از این روغن برای حفاظت سیم پیچ و هسته‏ ترانسفورماتور نیز بسیار استفاده می‌گردد، چون این بخش‌ها به طور کامل درون روغن قرار دارند. هدف از کاربرد روغن ترانسفورماتور در واقع عایق نمودن و خنک کردن ترانس می‌باشد، پس روغن باید توان دی الکتریک زیاد داشته باشد و از پایداری شیمیایی کافی برخوردار باشد و بتواند این ویژگی‌ها را در حرارت بالا به مدت زیاد حفظ کند.

روغن موتور بنزینی

 روغن موتور بنزینی از جمله روغن‌های پرکاربرد است که تنوع بسیار زیادی دارد. امروز برای تعیین کیفیت این روغن و نام گذاری آن، استانداردهایی در نظر گرفته شده است که درواقع خصوصیات آن را نشان می‌دهد. API به ‌عنوان شاخص تعیین کننده‏ کیفیت روغن‌ موتور به کار می‌رود. این نماد معمولا برای موتورهای بنزینی و دیزلی استفاده می‌شود. یک روغن موتور بنزینی با کیفیت باید باعث افزایش راندمان و طول عمر موتور شود و دارای خاصیت گرانروی و غلظت مطلوب باشد.

در فصول سرد سال به دلیل این‌که امکان انجماد روغن وجود دارد، معمولا روغن‌هایی با غلظت بیشتر استفاده می‌شود. این غلظت بالا باعث می‌شود که انتقال روغن در بین قطعات موتور اتومبیل به آهستگی صورت گیرد، در نتیجه قطعات موتور دچار صدماتی نظیر خوردگی و خرابی می‌شوند. در واقع روانکاری نامناسب یکی از علل اصلی طول عمر پایین موتور خودرو می‌باشد. چنانچه روغن رقیق برای موتور انتخاب شود، در هوای سرد نیز با یک استارت، کلیه قطعات ماشین به راحتی کار می‌کنند.

روغن موتور دیزلی

روغن موتور دیزلی فقط برای روانکاری موتورهای دیزلی استفاده می‌شود، این محصول به روغن موتور بنزینی شباهت بسیار زیادی دارد، زیرا هر دو نوع محصول، پایه‏ روغنی دارند، اما از نظر مواد افزودنی و متریال اولیه‌ای که به آن‌ها اضافه شده است ‌متفاوت هستند.

موتورهای دیزلی میزان زیادی کربن جذب می‌کنند، از این رو روغن موتور دیزلی در مقایسه با روغن موتور بنزینی دارای مقدار بیشتری مواد اولیه‏ ضد سایش است، علاوه بر آن روغن موتور دیزلی ویسکوزیته بالاتری را نیز دارا می‌باشد. روغن موتور دیزلی اغلب برای ماشین‌های سنگین استفاده می‌شود و چون این خودروها در شرایط سخت‌تری کار می‌کنند، پس باید خواص ضدخوردگی در این روغن‌ها بیشتر باشد.

موتورهای دیزلی مقدار زیادی دوده تولید می‌ کنند که دوده‌ های حاصله توسط میل لنگ به روغن موتور می‌ رسند، بنابراین روغن باید میزان بالایی مواد افزودنی داشته باشد، تا به خوبی بتواند این دوده‌ ها را کنترل کند.

استفاده از روغن موتور دیزلی به هیچ وجه برای خودروهای سبک توصیه نمی‌شود، زیرا این مواد ویسکوزیته‎ه بالا دارند و به خاطر اصطکاک، حرارت زیادی تولید می‌کنند که ماندگاری و عمر روغن را کاهش می‌دهد.

روغن صنعتی چگونه بدست می آید؟ (نحوه استخراج روغن صنعتی)

روغن چگونه بدست می آید؟ (نحوه استخراج روغن صنعتی)

اگر بخواهیم از پایه و اساس کار را شروع کنیم باید از معرفی صنعت نفت و گاز صحبتمان را آغاز کنیم. صنعت نفت و گاز یکی از بزرگ ترین صنایع موجود در جهان با سرمایه و ارزشی بالغ بر 5 تریلیون دلار می باشد! تعداد زیادی از سرمایه گذاران و افراد ثروتمند به سمت این صنعت حرکت کرده اند که نشان از سود بالای این صنعت مهم دارد.

این صنعت که شامل سه بخش بالا دستی، میان دستی و پایین دستی می باشد محصولات بسیار مهمی تولید می شود. از تولید بنزین، تولید هیدروکربن، دیزل و آسفالت و یکی از مهم ترین موارد این محصولات، روغن می باشد. به بیان توضیحات کوتاهی به معرفی بخش های بالا، میان و پایین دستی می پردازیم.

شرکت های بالا دستی صنعت نفت و گاز

به بخش و شرکت های بالا دستی صنایع نفت و گاز، بخش اکتشاف و تولید (E&P) گفته می شود. این شرکت ها با شرکت های حفاری قرارداد امضا می کنند تا در مسیر رسیدن به نفت خام قراردادی طی مدت زمان مشخصی می بندند.

شرکت های میان دستی نفت خام

به شرکت ها و بخش هایی که برای فعالیت هایی مثل انتقال خطوط لوله به کار می روند. ریسک سرمایه این بخش پایین می باشد و به طور مستقیم وابسته جایگاه و موفقیت شرکت های بالا دستی می باشد.

شرکت های پایین دستی

این بخش و شرکت ها را به چشم دیده اید! از پمپ بنزین گرفته تا شرکت هایی که در شهرک های صنعتی تمامی شهرهای ایران قرار دارد و محصولات را به دست عموم مردم می رساند. این شرکت ها فعالیت حذف ناخالصی ها را دارند.

جمع بندی

همواره کاربردهای زیادی از صنعت نفت و گاز را در زندگی رومزه خود مشاهده می کنیم که یکی از این کاربردها، تولید روغن صنعتی می باشد. در صنایع مختلف استفاده می شود که کمک شایانی به این صنایع کرده است. از نحوه استخراج روغن صنعتی تا مزایا و ویژگی های این روغن ها (Industrial oils) در این مقاله پرداخته شد. روغن های صنعتی هم که از پالایشگاه ها استخراج می شود، به کارخانه هایی مثل نیرونماد آورده می شوند تا تصفیه و بازیافت نهایی بر روی آن ها صورت پذیرد و حذف ناخالصی های نهایی انجام شود.

جستجو در سایت

مقالات نیرونماد

مشاهده مقالات بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا