تبخیر کننده لایه نازک

تبخیر کننده لایه نازک

[breadcrumb]

تبخیر کننده لایه نازک یکی از مفیدترین تجهیزات برای سیالاتی هستند که تبخیر آن ها دشوار است. تبخیر کننده لایه نازک لوله ای برای طیف گسترده ای از مواد، دارای راندمان بالایی هستند اما در مورد ترکیبات حساس به دما، ویسکوز، دارای ضریب کثیفی بالا و یا مایعات دارای دمای جوش بالا عملکرد مناسبی ندارند. تخریب به دلیل زمان اقامت طولانی، کثیفی سطوح انتقال حرارت، چسبندگی لوله ها، انتقال حرارت پایین و افت فشار بالا مشکلات رایج ناشی از سیالات دارای ویسکوزیته بالا است. با استفاده از تکنولوژی تبخیر لایه نازک در خلاء می توان به راحتی بر این مشکلات غلبه کرد. 

برای دریافت خدمات تبخیر کننده لایه نازک از نیرونماد می توانید با شماره 09352229749 تماس بگیرید تا با مشاوره ای رایگان بهترین تصمیم را بگیرید.

به بیان ساده تر با استفاده از این روش می توان ترکیبات فرار را از سایر ترکیبات که دارای فراریت کم تری هستند با انتقال حرارت غیر مستقیم و با اختلاط مکانیکی خوراک عبوری از تبخیر کننده به صورت لازک نازک و تحت شرایط عملیاتی کاملا کنترل شده جداسازی کرد. به منظور افزایش راندمان تبخیر کننده و بالابردن درصد خلوص محصولات عملیات جداسازی تحت خلاء انجام می شود.

یکی از روش های بازیافت روغن، روش تبخیر کننده می باشد. اگر نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد بازیافت روغن هستید، مقاله بازیافت روغن را مطالعه نمایید.

تبخیر کننده لایه نازک به جرئت یکی از مهم ترین دستگاه ها در انجام امور مختلف بازیابی مواد و ضایعات و همین طور تغلیظ و ساخت انواع ترکیبات و رنگ برهای شیمایی و مواد حلال است. این دستگاه در واقع پروسه تبخیر مواد فرار را انجام می دهد و به شکل یک استوانه طراحی می شود. همین طور این دستگاه برای ساخت انواع مواد و ترکیبات حساس حرارتی، اسانس، عطر، کالاهای حوزه پلیمر و پترو شیمایی و … مورداستفاده قرار می گیرد.

قطعاً دستگاهی نیست که بتوانید به همین راحتی آن را در بازار ایران تهیه کنید. همین طور اطلاعات زیادی از تبخیرکننده لایه نازک در اینترنت وجود ندارد و جز دستگاه هایی است که در حوزه های مهندسی مواد مورداستفاده قرار می گیرد. اما به هرحال قصد داریم نخست مسئله تبخیر لایه نازک را توضیح دهیم و سپس به بررسی این ابزار بپردازیم. این که در چه مکانیزمی مورد استفاده قرار می گیرد و چه دامنه کاربردی دارد.

آشنایی کلی با تبخیر کننده لایه نازک

آشنایی کلی با تبخیرکننده لایه نازک

این دستگاه پروسه تبخیر مواد فرار یا دیر فرار در یک لایه پخش شده را با استفاده از یک سری تیغه های گردان انجام می دهد. همین طور این پروسه سبب می شود که مواد در زمان ورود به لوله دستگاه به صورت حرکت حلقه ای در مسیر یکنواخت بدون این که دپو شوند، پخش گردیده و سپس تیغه هایی که توسط یک موتور محرک الکتریکی گران به دور ساییده می شود مواد را حرکت می دهند و حین ایجاد فضای حرکتی مقدار زیادی تلاطم ایجاد می کنند.

این سبب می شود که مواد در طول لوله غلظت بیشتری داشته باشند و همین طور در نهایت موادی که به درجه بخار می رسند از بالای دستگاه خارج شوند. این دستگاه در بسیاری از فرایندها یک دستگاه مهم و اصلی است. درست مثل مراحل تصفیه روغن که کیفیت دستگاه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است!

از آن می توان برای مواد با ویسکوزیته بالا، ناخالصی های زیاد یا حساسیت دمایی استفاده کرد. ضمن این که به روش های دیگر هم سرعت بالاتر و هم قدرت بیشتری دارد و قابل اطمینان تر است. همین طور شما می توانید از تبخیرکننده لایه نازک برای انجام تقطیر، تغلیظ، واکنش تقطیر و همین طور بوزدایی استفاده کنید.

تغلیظ یا استخراج فاز جامد چیست؟

تغلیظ در واقع یک عمل فوق العاده حساس است که توسط تبخیر کننده لایه نازک انجام می شود و بر اساس آن استخراج فاز جامد از موادی مانند نانوذرات، انجام می شود. همین طور این دستگاه ها در حال حاضر تنها روش انجام این کار هستند. ضمن این که می توان از استخراج فاز جامد برای جداسازی مواد مختلف از هم استفاده کرد. درست مانند همان چیزی که در علوم دبستان خوانیدم، جداسازی برخی مواد از هم به همین راحتی امکان پذیر نیست و نیاز به دستگاه های خاصی است.

مواد شیمایی بوزدا

تبخیر کننده لایک نازک

کاربرد مهم دوم تبخیر کننده لایه نازک استفاده به عنوان یک متریال برای ساخت مواد بوزدا است. این دستگاه به شما این قابلیت را می دهد که مواد حاوی ترکیبات شیمایی خاص را درون آن ریخته و سپس بر اساس مراحلی که در کتب علمی و همین طور تئوری های دانشگاهی توضیح داده می شود، عملیات بوزدایی را انجام دهید.

مهم ترین و اساسی ترین کاربردهای تبخیر کننده لایه نازک

اگر هنوز با دستگاه تبخیر کننده لایه نازک آشنا نشده اید لازم است توضیحاتی در مورد کاربردها و استفاده های کلیدی تبخیرکننده لایه نازک به شما شرح دهیم. یکی از مهم ترین ها که جز مباحث اصلی خواهد بود مربوط به استفاده به عنوان دستگاه تقطیر حلال های آلی است. در واقع رنگ بری حلال ها و جداسازی حلال از جامدات توسط این دستگاه در کم ترین زمان ممکن انجام می شود.

حلال های قابل شستشو و رنگ بری

حلال های صنعتی

یکی از مهم ترین دسته بندی های موادی که توسط این دستگاه ها در نهایت به عنوان خروجی می باشد شامل حلال های قابل شستشو و رنگ بر است. نفت بی بو، بوتیل استات، دی متیل سولفوکسید، متیل اتیل کتون، حلال 402، استون، متیل استاتا، ایزوپروپیل الکل، متانول و دی کلرو بنزن از جمله مهم ترین ها در ارتباط با خروجی دستگاه تبخیر کننده لایه نازک هستند.

حلال ها از مواد شیمیایی صنعتی قابل استفاده در صنعت رنگ هستند و از چند ماده آلی ساخته می شوند. ضمن این که این مواد با سرعت زیادی تبخیر در چند مایه آلی ایجاد می شود و می توانید با استفاده از آن به راحتی مواد آلی چسبناک را با هم مخلوط کنید. حلال ها مایعات فرار پرکاربرد در صنعت هستند و می توان از آن ها برای رقیق کردن و مخلوط کردن سریع استفاده کرد. 

همین طور با استفاده از این مواد شما می توانید به راحتی درصد غیرفرار در صنعت رنگ سازی ایجاد کنید. برس زدن، اسپری کردن و براقیت رنگ ها و سخت شدن رنگ ها در واقع بستگی به این دارد که آن ها غیرفرار هستند. همین طور استفاده از حلال رنگ سبب بمی شود که قدرت انحلال بالا رفته و انواع حلال ها در دسته بندی های فعال، حلال پنهان، حلال رقیق کننده قرار می گیرد.

استفاده به عنوان ماده تبخیر جز به جز

یکی دیگر از عملیاتی که شما می توانید با استفاده از تبخیر کننده لایه نازک انجام دهید تبخیر جز به جز می باشد. در این عملیات که معمولاً برای تصفیه آب، جداسازی استون و آب و … استفاده می شود و حتی پالایشگاه ها نیز از آن بهره برداری می کنند می توانید برای جداسازی مواد آلی استفاده کنید.

این روش برای جداسازی هوا مایع شده نیز استفاده می شود. می توان به راحتی با استفاده از تبخیرکننده لایه نازک بر پایه تبخیر جز به جز، موادی مانند نیتروژن مایع، اکسیژن، آرگون و… به دست آورد.

علاوه برآن در این روش که در آزمایشگاه ها و کارخانه های صنعتی استفاده می شود شما می توانید به راحتی پروسه جداسازی را انجام دهید. همین طور از تبخیر جز به جز برای جداسازی اجزای نفت خام در سیستم های پتروشیمی و همین طور کاتالیزهای صنعتی استفاده می شود. حاصل خروجی تبخیرکننده لایه نازک به روش جز به جز نفتا، نفت گاز، بنزین، پارافین، قیر و نفت سفید خواهد بود. ضمن این که برج های تقطیر نیز می توانند مکانیزمی شبیه به آن پیاده سازی کنند.

استفاده از این دستگاه برای تبخیر جز به جز مزایای زیادی دارد. سبب می شود که به راحتی عملیات اجرا شده، کارآمد است و همین طور در تولید سوخت نقش مهمی دارد. اما متأسفانه در کنار تمامی این موارد گران بوده و ممکن است در صورت عدم آگاهی این پروژه برای شما نقص هایی نیز به وجود بیاورد.

تغلیظ مواد پلیمری با تبخیرکننده لایه نازک

تغلیظ مواد پلیمری با تبخیرکننده لایه نازک

پلیمر یا مولکول بزرگ یکی از مواد مهم در صنعت است. پلیمر در واقع انواع مختلفی دارد و در دسته بندی های گوناگونی قرار می گیرد. به طورکلی دسته بندی های مصرفی آن شامل پلاستیک، لاستیک، الیاف، زین و همین طور الاستمر می شود. پلاستیک ها پلیمرهای مهمی هستند که در اثر فشار و گرما به شکل مواد سفت شده و همین طور ساختار نیمه بلورین دارند. علاوه برآن از تبخیرکننده لایه نازک برای غلیظ کردن الیاف پلیمری استفاده می شود.

درصورتی که یک شرکت بخواهد استحکام یک ماده پلاستیکی یا پلیمری را افزایش بدهد، لازم است که از این روش استفاده کند. تبخیر کننده لایه نازک در این عرصه نیز کاربرد دارد و یکی از مهم ترین موارد و کاربردهای آن در کتاب های شیمی مربوط به غلیظ سازی مواد پلیمری است. در واقع این کار با استفاده از حلال و مونومر انجام می شود.

مونومر یا تکپار نیز نوعی مولکول است که در دسته بندی واحدهای مهم و اصلی پلیمرها قرار می گیرد. این مواد در عملیات خاصی به وجد می آیند و واکنش های مختلفی روی دستگاه های کاتالیزور سبب این رخداد می شود. علاوه به آن این مواد نقش مهمی در صنعت دارند و ساخت آن ها می تواند به بشر برای طراحی انواع ابزارها و متریال ها کمک کند. این عملیات همین طور به شیوه های مختلفی انجام می شود.

بازیافت حلال های آلی با دستگاه تبخیرکننده

اجازه دهید پیش از این که در مورد نحوه انجام بازیافت حلال آلی با تبخیرکننده لایه نازک به شما توضیحی در مورد حلال های آلی بدهیم. این مواد در دسته بندی الی قرار می گیرند و در دمای اتاق شکل مایع به خود می گیرند. ضمن این که در شرایط جوی استاندارد می توان آن ها را واکنش زا و در دامنه های دمایی مختلف حل کرد. به طورکلی در دسته های آلیفاتیک و آروماتیک قرار می گیرند.

بنزن، تولوئن و زایلن از جمله آن ها هستند. همین طور این ترکیبات را می توانید از نفت خام استخراج کنید. از جمله مهم ترین حلال های آلی و غیرآبی که می توان به آن ها اشاره کرد که شما بیشتر نسبت به اهمیت استفاده از تبخیرکننده لایه نازک پی ببرید می توان به: بوتانول، اتیل استات، کربن تترا کلراید، سولفولان، کلرو فوم، زایلن، اتانول، استون، متانول، بنزن و … اشاره کرد.

اما بازیافت حلال آلی چگونه با تبخیر لایه نازک انجام می شود؟

اما بازیافت حلال آلی چگونه با تبخیر لایه نازک

در این مورد لازم است اشاره ای داشته باشیم به این که پروسه بازیافت در دستگاه های پیشرفته انجام می شود و این می تواند در نهایت خروجی نظیر حلال ریکاوری، حلال تصفیه، تقطیر و… داشته باشد. الکل ها، حلال های نفتی در این دسته بندی قرار می گیرند که معمولاً ممکن است کاربردهای شیمایی در صنعت رنگ سازی و… داشته باشند.

تقطیر مولکولی روغن با تبخیر لایه نازک

تقطیر نیز در نهایت یکی از روش های مفید، مهم و آزمایشگاهی است که بر اساس آن پروسه تبدیل مایع به بخار انجام می شود. اما دستگاه تبخیر کننده لایه نازک این کار را به بهترین شرایط و حتی روی حالت مولکولی برای جداسازی ریزترین ذرات تشکیل یک ماده انجام می دهد. از این پروسه تقطیر امکان دریافت خروجی بنزین، نفت سفید، روغن روانکاری و … وجود دارد.

این عملیات روی دستگاه هایی تحت عنوان برج تقطیر انجام می شود. ضمن این که روغن تحت وکیوم نیز توسط تبخیرکننده لایه نازک به دست می آید. روغن های وکیوم در دسته بندی روان کننده قرار می گیرند و خواص فیزیکی منحصر به خود را دارند. همین طور می توان گفت که روغن وکیوم دارای چند ویژگی مهم و کلیدی است و اولین خاصیت آن این خواهد بود که در دمای بالا نیز به خوبی کار می کند.

ضمن این که در این وضعیت روغن بوکیم نسبت به بخار آب باعث بازگشت پمپ می شود. از این روغن به دلیل ویسکوزیته مناسب، فشار بر مبنای بخار نسبتاً کم، قابلیت پایداری بالا درد مای کاری و همین طور امکان استفاده در دستگاه های قابل حمل و زمان کاربرد عالی می توان استفاده کرد. همین طور روغنی که از دستگاه تبخیرکننده لایه نازک استخراج می شود هیچ خطری برای تکنسین ندارد و عاری از هرگونه آلودگی می باشد.

تولید سیروپ و غلیظ سازی آن

و در نهایت یکی از کلیدی ترین و مهم ترین عملیاتی که با استفاده از این دستگاه ها و البته یک نوع خاص آن ها قابل انجام است تولید سیروپ خواهد بود. در این عملیات سیروپ یا همان شهد و شربت با مخلوط در اثر جوشیدن به غلظت می رسد. البته این جوشیدن باید به شیوه ای انجام شود که کم ترین هدررفت را داشته باشد.

در نتیجه می توان با استفاده از تبخیرکننده لایه نازک پروسه را طی کرد. در واقع دستگاه های تبخیرکننده در ابعاد لایه نازک حتی در کارخانه های مواد غذایی نیز مورداستفاده قرار می گیرند و یکی از محبوب ترین دستگاه ها در بین صنعت گران هستند.

مزیت های زیادی این دستگاه ها دارند که می توان از جمله آن ها به قابلیت بازیابی مواد تا نقطه جوش 500 درجه سانتی گراد اشاره کرد. البته در ادامه بیشتر در این مورد به شما توضیح خواهیم داد.

اما اگر قصد شما سرمایه گذاری روی حوزه های دانش بنیان و تهیه دستگاه هایی است که عملیات تبخیر و تقطیر را در کم ترین زمان ممکن، در طیف وسیع با سرعت بالا انجام می دهند، قطعاً این سیستم ها جز گزینه های محبوب و پراستفاده نه تنها ایران بلکه در دنیا هستند. درست مثل خط تولید کاتالیست که در ایران شرکت های کمی این خدمات را ارائه می دهند که یکی از آن ها شرکت دانش بنیان نیرونماد می باشد.

مهم ترین مزیت ها و مفاد تبخیر کننده لایه نازک

در کنار تمامی توضیحاتی که در مورد نحوه عملکرد و کاربردهای تبخیرکننده لایه نازک خواندیم. در باب اتمام عرایض لازم است اشاره ای داشته باشیم به مهم ترین و کلیدی ترین دلایلی که باعث می شود تبخیرکننده های لایه نازک جز بهترین، اصلی ترین و مهم ترین دستگاه ها برای انجام عملیات بازیافت و بازیابی و همین طور ارتقاء دما قرار بگیرد.

قابلیت ساخت بر اساس آلیاژهای گوناگون

می توان این دستگاه را به راحتی بسته به نیاز بر اساس متریال ها و آلیاژهای فلز خاص ساخت. مثلاً اگر قصد استفاده از آن در صنعت غذا و دارو را دارید، می توانید فلز خاص ضدزنگ و ایزوله در آن بکار ببرید که علاوه بر کیفیت بهداشت نیز به طور کامل رعایت شود.

همین طور این آلیاژها را می توان از ابتدا تا انتها در ساخت این دستگاه سفارشی سازی نمود. البته که شرکت های سازنده دستگاه تبخیرکننده لایه نازک نیز به شما امکان انتخاب از طیف وسیعی متریال ها را نیز می دهند. اما به هرحال لازم به ذکر بود که تبخیرکننده لایه نازک بر پایه آلیاژهای گوناگون قابل ساخت است.

هزینه نگه داری و سرویس پایین

برخلاف دیگر دستگاه ها و برج های متنوعی که شاید به عنوان سیستم تبخیر در بازار موجود هستند، تبخیرکننده لایه نازک ممکن است در ابتدا قیمت خرید نسبتاً بالایی داشته باشد. اما در نهایت یک دستگاه فوق العاده کم هزینه با امکانات عالی است. ضمن این که نیاز به تعمیر مداوم ندارد و حتی اگر قصد سرویس آن را نیز داشته باشید این کار توسط نمایندگی های فروش و شرکت های توسعه این ابزار با کم ترین هزینه قابل انجام است.

امکان تغییر کاربری و استفاده در صنایع مختلف

یکی دیگر از کلیدی ترین و مهم ترین ویژگی های دستگاه تبخیر کننده لایه نازک، امکان تغییر کاربری و بهره برداری از تبخیرکننده لایه نازک در صنایع و فعالیت های مختلف است. می توانید برای بازیابی مواد، ساخت انواع مواد غذایی، حوزه های پتروشیمی، بازیابی ضایعات و.. از آن استفاده کنید.

ضمن این که حتی در مدل های 20 لیتری نیز قابل تهیه است. درصورتی که نیاز به فرآوری دارو و مواد شیمایی خاص را دارید، این دستگاه قطعاً جز بهترین متریال های پیشرفته ای است که می توان به آن اشاره نمود.

بیشتر بخوانید: تولید روغن چگونه انجام می شود؟

امکان تهیه در اندازه ها و ظرفیت های مختلف

یکی دیگر از مزایای که لازم بود در مورد تبخیر کننده لایه نازک به آن اشاره داشته باشیم امکان خرید در اندازه های مختلف است. جالب است بدانید که سیستم تبخیرکننده لایه نازک در ظرفیت 20 لیتر بر ساعت تا مقیاس 50 تن بر ساعت قابل خریداری است. یعنی بدون محدودیت حتی اگر نیز به ظرفیت تولید بالاتری دارید می توانید این دستگاه را فراتر از چیزی که می خواهید تهیه کنید. ضمن این که می توان به راحتی با حجم کم تجهیزات جانبی و ابزارآلات آن را تهیه نمود.

نرخ بالای بازیابی حلال ها و ضایعات

از جمله مهم ترین عوامل و دلایلی که سبب محبوبیت این دستگاه ها شده است می توان به مسئله توان بالای بازیافت اشاره کرد. به راحتی می توان حلال را تا 99 درصد بازیابی نمود، ضایعات نیز با درصد حلال کم تر از 10 درصد بازیافت می شوند و نقطه جوش این دستگاه برای بازیابی مواد مختلف تا 500 درجه سانتی گراد است.

از طرفی اگر قصد بازیافت ضایعات را دارید باید بدانید که تبخیرکننده لایه نازک مکان استخراج تا بیش از 50 هزار سانتی پویز را داراست. از طرفی می توان به راحتی در تقطیر حلال های رنگی از آن استفاده کرد و قطعاً یکی از کلیدی ترین و مهم ترین دستگاه ها در صنعت به حساب می آید.

نتیجه گیری

شما مقاله تبخیر کننده لایه نازک را در نیرونماد مطالعه نمودید و در نهایت تبخیرکننده لایه نازک در بسیاری از فرایند که نیاز به ویسکوزیته بالا است و عملیات روی ناخالصی زیاد و حساسیت انجام می شود تأثیرگذار است. در واقع آن را بهترین ابزار می داند که می توان به راحتی پروسه های تقطیر، تغلیظ، گاززدایی و بوزدایی را در اندک زمان انجام داد.

مزایای زیادی دارد که از جمله آن ها می توان به نرخ بالای بازیابی مواد در نقطه های جوش مختلف، تنوع در ابعاد و اندازه از 20 لیتر تا بالاتر و همین طور امکان بهره گیری از آلیاژهای مختلف برای ساخت اشاره کرد. به هرحال کاربردهای وسیع تبخیرکننده لایه نازک نیز سبب شده است که یکی از بهترین سیستم های تقطیر به حساب بیاید و حتی جای کتل تایپ را نیز به راحتی در صنعت و صنایع بگیرد.


دستگاه تبخیر کننده لایه نازک چیست؟

این دستگاه در واقع پروسه تبخیر مواد فرار را انجام می دهد و به شکل یک استوانه طراحی می شود. همین طور این دستگاه برای ساخت انواع مواد و ترکیبات حساس حرارتی، اسانس، عطر، کالاهای حوزه پلیمر و پترو شیمایی و … مورداستفاده قرار می گیرد.

مزیت مهم دستگاه تبخیر کننده لایه نازک چیست؟

از جمله مهم ترین عوامل و دلایلی که سبب محبوبیت این دستگاه ها شده است می توان به مسئله توان بالای بازیافت اشاره کرد.

اسکرول به بالا