راه اندازی خط تولید روغن خوراکی با جدیدترین متدهای 2022

راه اندازی خط تولید روغن خوراکی با جدیدترین متدهای 2024

راه اندازی خط تولید روغن با استفاده از جدیدترین متدها و ابزارهای موجود، اهمیت بسیار بالایی در صنعت تولید روغن خوراکی دارد. راه اندازی چنین خطی با توجه به کارایی آن از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. جهت احداث کارخانه تولید روغن، باید هزینه تجهیزات لازم را بدانیم. پاسخ به سوالات زیر کمک شایانی به فعالان این حوزه جهت راه اندازی خط تولید روغن می کند:

  • درآمد و سود خالص تولید روغن خوراکی چه میزان است؟
  • هزینه احداث کارخانه تولید روغن خوراکی  چقدر است؟
  • کدام گیاه برای تولید روغن خوراکی مناسب تر است؟

برای دریافت مشاوره رایگان و خدمات تولید روغن خوراکی و صنعتی نیرونماد می توانید با شماره 5136024104 تماس حاصل فرمایید.

راه اندازی خط تولید روغن خوراکی

برای احداث کارخانه تولید روغن خوراکی و راه اندازی یک خط تولید حرفه ای می باست ابتدا مجوزهای لازم را از نهادهای مربوطه دریافت نمایید. سپس با ارائه یک طرح توجیهی مناسب، اقدام به راه اندازی خط نمایید.

روغن خوراکی چگونه تولید می شود؟

روغن چگونه تولید می شود؟

انواع روغن خوراکی را می توان به شیوه های متنوعی تولید کرد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

بگذارید راحت بگوییم؛ نفت خام همه چیز است! این نفت که با حفاری بخش بالا دستی صنایع نفت و گاز بدست می آید، به کمک آن و فرایندهای مختلف روغن استخراج می شود و به نیروگاه ها می رود. این روش بیان شده نحوه تولید روغن صنعتی را بیان می کند که به مراتب مراحل سخت تری را نسبت به تولید روغن حیوانی و خانگی دارد.

خط تولید روغن زیتون نیرونماد

شرکت نیرونماد با داشتن خط تولید انواع روغن های خوراکی و صنعتی، از پیشرو ترین شرکت های حال حاضر در کشور است که خدمات متنوعی را در اختیار شما می گذارد.

کدام گیاه در تولید روغن نقش دارد؟

یکی از منابع تامین کننده انرژی انسان برای انجام امور روزمره، روغن و چربی است. البته مصرف درست و به اندازه از آن نیز نقش مهمی در سلامتی دارد. توصیه می شود 10 درصد از نیاز سوخت و ساز بدن، با مصرف چربی اشباع شده و حدود 35 درصد از چربی اشباع نشده تامین گردد.

گیاهان و دانه های روغنی متعددی برای روغن گیری استفاده می شوند. برخی از آن ها یک ساله (سویا، ذرت، پنبه، بادام زمینی) و برخی دیگر چندساله (نخل روغنی، زیتون، نارگیل) هستند. نکته قابل توجه این است که انواع روغن از دیدگاه سلامت به سه دسته مناسب، متوسط و مضر تقسیم می شوند. جایگاه گیاهان گفته شده در این دسته بندی به صورت زیر می باشد:

  • روغن مناسب: بذر کتان، کلزا، سویا، زیتون
  • روغن متوسط: آفتابگردان، ذرت، بادام زمینی
  • روغن مضر: پنبه دانه، نارگیل، پالم

انواع مدل روغن خوراکی

روغن های خوراکی شامل چند نوع زیر هستند:

  • کلزا
  • آفتاب گردان
  • شاهدانه
  • پنبه
  • دانه شلغم
  • خردل
  • دانه انگور
  • روغن بادام
  • روغن زیتون
  • روغن ذرت
  • روغن پنبه دانه
  • روغن فندق
  • سویا
  • کنجد
  • نخل

روغن های خوراکی را می توان از چربی های حیوانی یا چربی های نباتی (در دمای اتاق نیز مایع می باشند)، تهیه نمود. استفاده از چربی های حیوانی پروسه ای طولانی دارد. از چربی های نباتی برای سرخ کردنی ها، پختن غذا و در بعضی مواقع نگه داری از مواد خوراکی مانند نمک استفاده می شود.

پادکست نحوه تولید روغن خوراکی

با گوش کردن به این پادکست، به مصارف زیاد روغن در حوزه درمان و صنعت زیبایی پی می برید. همچنین به انواع روش های روغن گیری گیاهی یا خوراکی اشاره شده است. در فرایند روغن گیری می توان از گیاهان یا دانه های روغنی یا گیاهان بدون روغن (به روش همجواری) استفاده کرد. اطلاعات بیشتر درمورد نحوه تولید روغن خوراکی به طور کامل در اختیار شما قرار گرفته است.

برای تولید روغن به روش همجواری، از برگ های گیاهانی مانند بابونه استفاده می شود و فرایند آن با تجهیزات خانگی نیز قابل انجام است. شما می توانید اطلاعات بسیار کامل تری با گوش دادن به پادکست بالا از نحوه تولید و استخراج روغن خوراکی دریافت کنید.

مراحل تولید روغن نباتی

روغن ها به طور کلی از تری گلیسیرید، مونوگلیسیرید و دی گلیسیرید تشکیل می شوند و به دلیل وجود چربی اشباع نشده داخل آن ها، در دمای اتاق به شکل مایع هستند. واژه نباتی نیز به دانه های گیاهی که برای تولید روغن استفاده می شود، اشاره دارد. به طور کلی فرایند تولید روغن نباتی در 5 مرحله انجام می شود:

  1. روغن کشی: ابتدا به یکی از روش های فشار غیر مداوم، فشار مداوم یا اکسپلر و اکستراسیون یا استخراج مداوم روغن دانه گیاهی از آن گرفته شده و پوسته یا کنجاله آن برای مصارف دام و طیور استفاده می شود.
  2. تصفیه: روغن حاصل در تصفیه خانه، خلط گیری (صمغ گیری) می شود. این کار طی دو مرحله به صورت مکانیکی و شیمیایی و در دمای 80 تا 90 درجه سانتی گراد انجام می شود.
  3. خنثی سازی روغن: طی فرایند خنثی سازی، اسیدهای چرب آزاد شده با استفاده از چند دستگاه سانتریفوژ جدا می شوند.
  4. رنگبری: رنگ هایی مانند کلروفیل، کارتنوئید و کاروتن در روغن وجود دارد که باید از آن گرفته شود. این فرایند با عبور روغن از خط بوگیری، وینترایزر، هیدروژناسیون و پست بلیچ انجام می شود.
  5. پرکنی و بسته بندی: پس از ذخیره سازی روغن تصفیه شده در مخزن، آن را با استفاده از دستگاه های تمام اتوماتیک بسته بندی می کنند.

نحوه راه اندازی خط تولید روغن خوراکی

راه اندازی خط تولید روغن خوراکی در بلند مدت به سوددهی خوبی خواهد رسید و تاثیر قابل توجهی در زندگی کاری شما خواهد داشت. خط تولید روغن خوراکی از بخش های مختلفی مانند رنگبری، خنثی سازی و از بین بردن صمغ و … تشکیل شده است. مرحله بوگیری روغن می تواند مهم ترین وجه تمایز محصول شما در مقایسه با سایر رقبا باشد باعث محبوبیت دوچندان آن شود.

در این مرحله، بو و طعم ناخوشایند روغن تحت شرایط خاصی از بین می رود و اگر این کار به خوبی انجام شود، روغن تولیدی در سبد خرید تمام سلایق جای خود را باز می کند. در مرحله مرحله وینترایزر نیز کدری روغن گرفته شده و تری گلیسرید آن حذف می گردد و یک روغن زلال و شفاف تولید می شود.

هزینه راه اندازی خط تولید روغن خوراکی

امروزه سوددهی راه اندازی خط تولید روغن، با توجه به نوسانات ارزی بیش از پیش خواهد بود. برآورد هزینه آن نیز مساله بسیار مهمی است که در این راستا مشورت با یک مشاور مجرب و گرداوری اطلاعات از سایر شرکت ها امری ضروری خواهد بود.

چالش پیش رو برای برآورد هزینه ماشین آلات خط تولید روغن خوراکی در کشور ایران این است که قیمت آن ها روز به روز یا بعضا در یک شبانه روز تغییر می کند. این بی ثباتی در بازار باعث می شود قیمت نهایی مشخصی برای راه اندازی خط تولید روغن تعیین نشود. اما کارشناسان دانش بنیان نیرونماد از طریق شماره 05136024104 ، اطلاعات به روز را در اختیار شما قرار می دهند.

تولید روغن سویا

تولید روغن سویا

روغن سویا از محبوب ترین و سالم ترین انواع مدل روغن خوراکی به شمار می رود. در ادامه نحوه تولید روغن خوراکی سویا برای شما بیان می شود.

تمیز کردن دانه های روغنی سویا

اولین مرحله در تولید روغن سویا تمیز کردن دانه از مواد خارجی می باشد. این عمل را معمولا قبل از انبار کردن دانه انجام می دهند. در این مرحله دستگاه هایی به نام غربال های لرزان، همراه با مکش هوا و سیستم های مغناطیسی برای جداسازی دانه های سویا از فلزات و دیگر مواد خارجی استفاده می شود.

جدا کردن پوسته از دانه های روغنی

پوست گیری، دومین مرحله برای تولید روغن سویا می باشد. پوست گیری توسط غلتک هایی شکننده انجام شده و سپس جداسازی جربالی و هوایی نیز انجام می گردد.

خرد کردن دانه های روغنی سویا

سومین مرحله در تولید روغن، خرد کردن دانه های روغنی است. برای روغن گیری از دانه های خوراکی، ابتدا باید آن ها را خرد کرد زیرا سلول های روغنی در اثر فشار پاره شده و روغن آن آزاد می شود. دانه های روغنی با عبور از غلتک های مخصوص خرد شده و به ذرات کوچک تبدیل می شوند.

علت خرد کردن دانه های روغن سویا چیست؟

هر چقدر اندازه دانه ها کوچکتر و ضخامت آن ها کمتر باشد، استخراج و تولید روغن آسان تر می گردد. خرد کردن دانه های سویا موثرترین روش جهت استخراج روغن از آن است. ذرات خرد شده را ذرات نرم می نامند و بهتر است در حین استخراج روغن شکل پذیری کمتری داشته باشند.

روش استخراج با حلال برای تولید روغن سویا بیشترین کاربرد را دارد. در این روش، روغن سویا با استفاده از یک حلال خوب تولید می شود. اما در مورد روغن های گیاهی مانند آفتابگردان، کلزا، ذرت، پنبه دانه و بادام زمینی، ابتدا روغن با عمل پرس استخراج می شود و سپس روغن باقیمانده از آن گرفته می شود. به طور خلاصه می توان گفت که راندمان استخراج با حلال ۱۰ تا ۱۲ درصد بیشتر از روش تراکمی است.

معایب روش استخراج با حلال:

  • تجهیزات مورد استفاده در این روش نسبتاً گران هستند.
  • احتمال آتش سوزی به وسیله حلال زیاد می باشد.
  • به دلیل عدم استفاده از حرارت، ترکیبات ضد تغذیه دانه های روغنی در کنجاله از بین نمی رود.

روغن کنجد

روغن کنجد نیز از جمله محبوب ترین روغن ها در سراسر جهان است. این روغن حاوی مقادیری اسید چرب اشباع نشده و مقدار اندکی از چربی های اشباع شده است. طعم بسیار خوشایند روغن کنجد باعث رواج استفاده از آن در پخت  اونواع شیرینی شده است. روغن کنجد علاوه بر طعم عالی، بوی بسیار دلپذیری نیز دارد.

روش تولید روغن کنجد

روش تولید روغن کنجد

برای تهیه روغن ارگانیک کنجد، در ابتدا دانه های کنجد بوجاری می شوند و مازاد آن با دستگاه های مخصوص تصفیه می گردد. سپس دانه های کنجد وارد دستگاه پرس سرد شده و برای روغن گیری آماده می شوند. در دستگاه پرس سرد، دما تا ۴۰ درجه می رسد و می توان فرایند روغن گیری را به طور کامل انجام داد. سپس روغن را از فیلتر و دستگاه های صافی رد می کنند تا روغن کنجد یک دست شود. برای آشنایی با روش های تشخیص روغن خوراکی خالص و ناخالص، مقاله تشخیص روغن خوراکی بسیار به شما کمک خواهد کرد!

ویژگی حلال مناسب برای استخراج روغن

    • نداشتن مواد سمی و گوگرد
    • ارزان بودن
    • حل کردن چربی به ویژه تری گلیسیرید
    • عدم واکنش شیمیایی با چربی
    • عدم انفجار و احتراق (نقطه اشتعال آن تا حد امکان بالا و نقطه جوش آن کمتر از ۱۰۰ درجه سلسیوس باشد.)
    • حلالیت بالا در درجه حرارت کم
    • جداسازی از کنجاله با حداقل مصرف انرژی

     

هگزان در بین حلال های مختلف بیشترین کاربرد را دارد، که برای تولید روغن سویا هم نیز از هگزان نیز استفاده می شود.

تجهیزات خط تولید روغن های گیاهی

تجهیزات خط تولید روغن های گیاهی

محصول تولید شده باید مطابق با تکنولوژی های روز دنیا، استاندارد های معتبر را داشته باشد.

حداقل تجهیزات مورد نیاز برای تولید روغن از میوه گیاهی

    1. مخزن میوه
    2. نوار بالابرنده (ضد اسید) میوه
    3. دستگاه برگ گیر
    4. دستگاه شستشوی میوه
    5. دستگاه سنگ گیر
    6. بالا برنده میوه شسته شده به آسیاب
    7. آسیاب
    8. دستگاه ورز دهنده
    9. دستگاه مونو پمپ
    10. دستگاه کلد پرس
    11. دستگاه سانتریفیوژ
    12. دستگاه پرکن
    13. دستگاه دربند
    14. دستگاه برچسب زنی و چاپگر
    15. دستگاه شیرینگ یا کارتن گذاری
    16. مخزن حلال
    17. دستگاه پرس روغنکشی
    18. نوار حمل کنجاله
    19. دستگاه تبخیر حلال
    20. دستگاه برج تقطیر حلال
    21. دستگاه خشک کننده روغن
    22. دستگاه خنک کننده روغن
    23. دستگاه صافی روغن شامل توری و لرد گیری
    24. تانک جمع آوری روغن

حداقل تجهیزات مورد نیاز دانه گیاهی برای روغن تولید شده

  1. نوار نقاله دانه
  2. نوار بالا برنده (ضد اسید) دانه
  3. مخزن دانه
  4. دستگاه بوجاری شامل:
    • الک های جداکننده سنگ و شن و چوب و آهن
    • دستگاه پوست کن
    • دستگاه کرک گیر
    • دستگاه غبار گیر
  1. دستگاه مغز شکن
  2. دستگاه کلد پرس: برای واحد های تولید کننده روغن بکر یا طبیعی
  3. دستگاه سانتریفیوژ: برای واحد های تولید کننده روغن بکر یا طبیعی
  4. دستگاه پرکن: برای واحد های تولید کننده روغن بکر یا طبیعی
  5. دستگاه دربند: برای واحد های تولید کننده روغن بکر یا طبیعی
  6. دستگاه برچسب زبنی و چاپگر: برای واحد های تولید کننده روغن بکر یا طبیعی
  7. دستگاه شیرینگ یا کارتن گذاری:  برای واحد های تولید کننده روغن بکر یا طبیعی
  8. دیگ پخت
  9. دستگاه فلس کن
  10. مخزن حلال
  11. دستگاه پرس روغن کشی
  12. نوار حمل کنجاله
  13. دستگاه پیش گرم کن روغن استخراجی با حلال
  14. دستگاه تبخیر کننده حلال
  15. دستگاه تقطیر کننده حلال
  16. دستگاه خشک کننده روغن
  17. دستگاه خنک کننده روغن
  18. دستگاه صافی روغن شامل توری و لرد گیر
  19. تانک جمع آوری روغن

نحوه استخراج و تولید روغن خوراکی

نحوه استخراج و تولید روغن

فرایند پرس سرد برای روغن کشی دانه های روغنی مختلف مانند کنجد، سیاه دانه، فندق، پسته، مغز بادام و بادام زمینی استفاده می شود. بعد از اینکه دانه از طریق قیف وارد اکسترودر شد، با پرس کردن دانه، روغن آن استخراج شده و تفاله ها جدا می گردد. از این تفاله ها برای خوراک دام استفاده می شود.

در دستگاه روغن گیری فشار گرم، ابتدا دانه ها در دمای بالای ۱۰۰ درجه پخته شده و سپس وارد اکسترودر شده و روغن کاری انجام می گردد. البته هنوز دانه ها حدود ۱۵-۲۰ درصد روغن دارند، که با روش های شیمیایی استخراج می شود.

کلام آخر

در این مقاله اطالاعات مفیدی در ارتباط با تولید روغن و مراحل آن به شما ارائه کردیم. تولید روغن خوراکی امروزه به یکی از قطب های پیشرفت در صنایع مختلف تبدیل شده است و به بسیاری از کسب و کارها رونق بخشیده است. سایت نیرونماد در این مقاله، انواع روغن، دستگاه های تولید روغن، نحوه استخراج روغن و دیگر موارد را معرفی کرد.

برای راه اندازی و احداث مینی پالایشگاه تولید روغن می توانید با نیرونماد در ارتباط باشید یا با شماره تماس 05136024104 تماس بگیرید و از متخصصین نیرونماد مشاوره رایگان بگیرید.

سوالات متداول

هزینه راه اندازی خط تولید روغن خوراکی چقدر است؟

امروزه سوددهی راه اندازی خط تولید روغن، با توجه به نوسانات ارزی بیش از پیش خواهد بود. برآورد هزینه آن نیز مساله بسیار مهمی است که در این راستا مشورت با یک مشاور مجرب و گرداوری اطلاعات از سایر شرکت ها امری ضروری خواهد بود.کارشناسان دانش بنیان نیرونماد از طریق شماره 05136024104 ، اطلاعات به روز را در اختیار شما قرار می دهند.

کدام گیاه در تولید روغن خوراکی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد؟

در حال حاضر، دانه آفتابگردان، کلزا، نخل روغنی پالم و نارگیل بیشترین سهم بازار را در تولید روغن به خود اختصاص داده اند. به دلیل کاربردهای متنوعی که این گیاهان در صنایع غذایی و هم چنین آرایشی بهداشتی دارند، روز به روز طرفداران بیشتری پیدا می کنند.

جستجو در سایت

مقالات نیرونماد

مشاهده مقالات بیشتر

9 دیدگاه دربارهٔ «راه اندازی خط تولید روغن خوراکی با جدیدترین متدهای 2024»

  1. علی ابراهیمی

    میشه تولید روغن در کارگاه یا مناطق روستایی هم عملیاتی کرد یا حتما باید در قالب کارخانه فعالیت داشته باشیم؟ چه مجوزهایی لازمه برای راه اندازی خط تولید روغن خوزاکی و چه مدت زمانی طول میکشه مجوزها بگیریم؟

    1. نیرونماد

      سلام جناب ابراهیمی عزیز. اگر در روستا تشریف دارید و محدودیت دارین، می تونین پیگیری های لازم برای تاسیس و یا مراحل دریافت خط تولید روغن رو داشته باشین. اگر اطلاعات دقیق تری نیاز دارین می تونین با شماره 05136024104 تماس بگیرید.

  2. درخواست مشاوره دارم در زمینه مراحل تولید و راه اندازی خط تولید روغن خوراکی و صنعتی لطفا هرچه سریعتر با من تماس بگیرید
    سپاسگزارم
    البته من خارج از کشور ایران هستم اگر ارائه خدمات برای خارج از ایران دارید لطفا هرچه سریعتر با من تماس بگیرید

  3. آرزو صادقی

    یکی از مشکلاتی که همیشه در تولید روغن های گیاهی وجود داره کمبود دستگاه های معتبر و مناسب هست بخصوص در شهرستان ها

    1. نیرونماد

      بله همینطور خانوم صادقی محترم. خیلی ممنونیم از اینکه نظرتون رو برامون کامنت گذاشتین. نیرونماد هم ارائه کننده این محصولات تولید روغن هست و هم خط تولید رو در اختیار افراد قرار میده.

  4. محمدرضا افضلی

    چطور میشه روی خط تولید روغن توی مجموعه شما سرمایه گذاری کرد؟ البته فک میکنم بیشتر در حوزه روغن های صنعتی بشه وارد شد. سرمایه گذاری در خرید دستگاه های مجموعه یا فعالیت های مجموعه ؟ و اینکه برای راه اندازی خط تولید روغن چقدر سرمایه نیاز هست.؟

    1. نیرونماد

      سلام و درود خدمت شما جناب افصلی محترم. برای سرمایه گذاری هم در حوزه روغن خوراکی و هم در حوزه روغن صنعتی میتونین وارد عمل بشین و شرکت نیرونماد هم امکان این همکاری و سرمایه گذاری رو برای شما امکان پذیر می کنه. برای اطلاعات بیشتر درمورد خطوط تولید روغن و سرمایه گذاری های مربوطه می تونین با شماره +985136024104 تماس بگیرید.

  5. احمدیان نژاد

    توضیحات جامع و کاملی بود به پاسخ تمامی سوالاتم رسیدم
    سپاس از مجموعه نیرونماد

  6. سلام علیکم، اسم من طارق جمیل است، من از افغانستان با شما در تماس شدیم، من میخواهم یک فابریکه تولید تصفیه(از صفر تا صد) روغن را بسازم که توانایی تولید ۳۵۰ تن در روز را داشته باشد، برایی جزیات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل و یا هم واتساپ با من در تماس شوید. ممنون.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا