مینی پالایشگاه چیست؟

مینی پالایشگاه چیست؟

مینی پالایشگاه یا مینی ریفاینری (Mini Refinery) همان پالایشگاه ها می باشند ولی در مقیاس بسیار کوچک، این مینی پالایشگاه ها نیز به تولید و تصفیه نفت خام می پردازند. همانطور که می‌ دانید، امروزه پالایشگاه های بسیاری در سراسر جهان بنیان نهاده شده اند که تمامی آن ها وظایف مخصوص به خود را دارا می باشند. مینی پالایشگاه بخش هایی مثل مخازن خوراک و تصفیه دارد. همانطور که در مقاله بازیافت روغن هم به آن اشاره شد مینی ریفاینری ها از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

برای دریافت مشاوره رایگان و خدمات مربوط به مینی ریفاینری (مینی پالایشگاه) می توانید با شماره    05136024104  تماس بگیرید.

از نمونه این پالایشگاه ها که نیرونماد ارائه می دهد، می توان به مینی پالایشگاه و یا مینی ریفاینری اشاره نمود که مزایا و معایب مخصوص به خود را دارا می باشند.

مینی پالایشگاه یا مینی ریفاینری چیست؟

مینی پالایشگاه یا مینی ریفاینری چیست؟

همان گونه که می‌ دانید، تمامی پالایشگاه ها وظیفه دارند تا به تولید و تصفیه نفت خام بپردازند. مینی ریفاینری ها نیز موظف اند تا با انجام میعانات گازی و تولید انواع نفت خام فراورده های مناسبی را برای مخاطبان خود تهیه نمایند.

حال ممکن است برخی از افراد با خود بپرسند که مینی ریفاینری ها چه تفاوتی با دیگر پالایشگاه ها دارند؟ در پاسخ به چنین سوالاتی باید بگوییم که مینی پالایشگاه ها معمولا ابعاد بسیار کوچکی را شامل می شوند و در برخی از بخش های آن نیز تفاوت هایی در انجام کار ها نیز می باشد. نکته ای که در مینی ریفاینری ها باید به آن توجه داشته باشید، تفاوت فناوری آن با پالایشگاه های کلاسیک است. بسیاری از افراد گمان می کنند که مینی ریفاینری ها فناوری کاملا یکسانی با پالایشگاه های کلاسیک در مقیاس کوچک خواهند داشت.

اما باید بگوییم که این فرضیه کاملا نادرست تلقی می شود. باید بدانید که مینی پالایشگاه ها واحد های بسیار متنوعی را در خود جای می دهند که در هر یک از این واحد ها عملیات مخصوصی صورت می گیرد. یکی از این واحد ها واحد تصفیه می باشد. به نظر شما تصفیه روغن در این بخش صورت می پذیرد؟

مینی ریفاینری شامل چه بخش هایی می شود؟

همانطور که چندی قبل به آن اشاره کردیم، تمامی پالایشگاه ها از جمله مینی ریفاینری شامل بخش های گوناگونی می باشند که مهم ترین آن ها عبارت اند از:

  1. مخازن خوراک
  2. واحد یویتلیتی
  3. واحد تصفیه

که در ادامه توضیخاتی در ارتباط با انواع بخش های مینی پالایشگاه برایتان بیان کرده ایم.

نمونه ویدئو معرفی مینی پالایشگاه

ویدیو طراحی شده در شرکت نیرونماد که نشان دهنده یک مینی ریفاینری می باشد. مینی پالایشگاه که از تکنولوژی های جدید بهره می برد و بخش های بیان شده هم در ویدیو قابل مشاهده می باشند. اگر مشتاق هستید می توانید برای مشاهده ویدیوهای بیشتر به کانال آپارات نیرونماد خراسان مراجعه کنید.

مخازن خوراک در مینی پالایشگاه

اولین و مهم ترین واحد در مینی پالایشگاه ها به مخازن خوراک اختصاص می یابد. بسیاری از افراد ممکن است با کاربرد اصلی مخازن خوراک اشنا نباشند، به همین منظور باید بگوییم که این مخازن می بایست به ذخیره مواد برای بارگیری و پخش، ذخیره فرآورده ها، ذخیره مواد واسطه، اندازه گیری حجم خوراک و محصول تولید شده و… بپردازند.

حال باید بدانید که مخازن خوراک انواع متفاوتی را همچون تانک های درباز، مخازن با سقف ثابت، مخازن با سقف شناور، مخازن کروی و استوانه ای و مخازن سرد شامل می شوند. هر یک از این مخازن می توانند نیاز های مشخصی را از کاربران رفع سازند و روند کار مینی پالایشگاه ها را تسریع ببخشند.

واحد یویتلیتی در مینی پالایشگاه

از دیگر واحد های مهم در مینی ریفاینری ها می توان به یویتلیتی ها اشاره نمود. در این واحد عملیات خنک کاری، تصفیه فاضلاب، برق کاری و… انجام می شود و کارکنان زیادی را همواره به خود اختصاص می دهد.

واحد تصفیه در مینی پالایشگاه

از دیگر واحد های موجود در مینی پالایشگاه ها می توان واحد تصفیه را نام برد. همانطور که از نام این واحد مشخص است، در آن تصفیه های نهایی و میانی صورت می گیرد و به کیفیت فراورده ها کمک شایانی می کند.

در مینی پالایشگاه ها چه محصولاتی تولید می شود؟

در مینی پالایشگاه ها چه محصولاتی تولید می شود؟

همان گونه که می‌دانید، در مینی پالایشگاه ها محصولات متنوعی طی فرایند های پیچیده تولید می شود که برخی از آن ها به شرح زیر می باشد:

  • گاز مایع
  • بنزین
  • نفتا
  • گوگرد
  • آسفالت و قیر
  • مازوت

که توضیحات هر کدام را می خوانید.

گاز مایع

از مهم ترین محصولات مینی ریفاینری می توان به گاز مایع نیز اشاره نمود. لازم است بدانید که این گاز نام های دیگری همچون ال پی جی را نیز به خود اختصاص می دهند که برخی از افراد با این نام از گاز مایع یاد می کنند.

طی فرایند های پیچیده ای در مینی پالایشگاه ها دو گاز هیدروکربنی به نام های پروپان و بوتان را ترکیب می کنند و گاز مایع را تولید می نمایند. حال که صحبت از هیدرو کربن شد، می توانید آشنایی کاملی با هیدروکربن و مراحل تولید هیدروکربن بدست آورید. فقط کافیست به مقاله مربوطه مراجعه کنید.

بسیاری از افراد ممکن است کاربرد گاز مایع و یا همان ال پی جی را به خوبی ندانند، به همین منظور لازم است بگوییم که این فراورده اغلب به عنوان یک سوخت برای انواع خودرو ها استفاده می شود و می تواند وسایل نقلیه را به آسانی به حرکت درآورد. اما باید توجه داشت که از این سوخت می توان برای گرمایش منازل، توربین های گازی، کارخانه جات و… استفاده نمود.

بنزین

نقش بنزین در مینی پالایشگاه

از دیگر محصولات مینی پالایشگاه ها می توان به بنزین اشاره نمود. همان گونه که می‌دانید بنزین از مهم ترین سوخت ها در سراسر جهان محسوب می شود و همچنین کاربرد های بسیار متنوعی را در بر دارد. باید بدانید که بنزین را از نفت خام تولید می کنند و بدون وجود این ماده ارزشمند تولید بنزین غیرقابل امکان خواهد بود.

نفتا

نفتا از دیگر محصولاتی است که در مینی پالایشگاه ها و پالایشگاه ها تولید می شود. ممکن است نام این فراورده نفتی برای تان آشنا نباشد، به همین منظور باید بگوییم ترکیبی از نفت سفید و بنزین را نفتا می گویند. جالب است بدانید که از نفتا می توان برای تولید مجدد بنزین استفاده نمود.

نفت گاز

همه ما با نفت گاز ها و یا همان گازوئیل به طور کامل آشنا هستیم و کاربرد های آن را به خوبی می‌دانیم. گازوئیل ها می توانند جایگزین بسیار مناسبی برای بنزین و گاز مایع تلقی شود، زیرا این فراورده آلودگی کمتری در هوا ایجاد می کند و هزینه کم تری را نیز به خود اختصاص می دهد. از گازوئیل اغلب برای موتور های دیزل استفاده می شود و می تواند این موتور ها را به حرکت درآورد.

گوگرد

گوگرد

در مینی ریفاینری ها ماده دیگری به نام گوگرد نیز تولید و استخراج می گردد. باید بدانید که گوگرد یک فراورده نفتی محسوب می شود و در صنایع گوناگونی می تواند کاربرد داشته باشد. درست مثل فراورده ای که در برج تقطیر بدست می آید، در مینی ریفاینری ها هم همین اتفاق می افتد!

آسفالت و قیر

آسفالت و قیر یکی دیگر از فرآورده های مینی پالایشگاه ها است که از مهم ترین فراورده های مورد نیاز در جاده و شهر سازی تلقی می شود و تولید آن نیز ضرورت دارد.

مازوت

آخرین محصولی که می خواهیم برای تان شرح دهیم، مازوت ها می باشند. مازوت ها نام های دیگری همچون نفت سیاه و نفت کوره را به خود اختصاص می دهند که در صورت تمایل می توانید از این عبارات برای نام بردن آن ها استفاده نمایید. در ادامه مقاله قصد داریم تا شما را با مزایا و ویژگی های مینی ریفاینری ها آشنا سازیم. لذا توصیه می کنیم تا انتهای این قسمت از مقاله با ما همراه بمانید.

مزایا و ویژگی مینی پالایشگاه ها

همان گونه که می‌دانید، مینی پالایشگاه ها مزایا و ویژگی های متعددی را شامل می شوند که برخی از آن ها عبارت اند از:

  1. عدم نیاز به سرمایه هنگفت
  2. کوتاه بودن زمان تاسیس و احداث
  3. صادرات آسان
  4. افزایش درآمد ارزی کشور توسط مینی پالایشگاه ها
  5. اشتغال زایی
  6. بازگشت سریع سرمایه
  7. سرمایه گذاری کم همراه با سود بالا
  8. تولید محصولات متنوع

در ادامه هم به معرفی هرکدام از مزایای مینی ریفاینری پرداخته ایم.

عدم نیاز به سرمایه هنگفت

اولین مزیتی که پالایشگاه های کوچک و یا همان مینی ریفاینری ها در بر دارند، می توان به عدم نیاز به سرمایه های هنگفت اشاره نمود. همان گونه که می‌دانید، برای احداث پالایشگاه های بزرگ هزینه های سرسام آوری را باید پرداخت. اما مینی پالایشگاه ها را می توان با کم‌ترین هزینه ممکن تاسیس کرد و از آن درآمد قابل توجهی را کسب نمود.

بد نیست اطلاعات بسیار جامعی از مقاله تولید روغن و نقش آن در انواع پالایشگاه ها و مینی پالایشگاه ها بدست آورید.

کوتاه بودن زمان تاسیس و احداث

از دیگر موضوعاتی که می توانید به آن توجه نمایید، کوتاه بودن زمان تاسیس مینی ریفاینری ها است. برای کسب پروانه و مجوز های لازم نباید زمان بسیاری را اتلاف نمود و تنها در چندین مرحله شما می توانید پالایشگاه کوچک خود را به ثبت برسانید.

صادرات آسان

صادرات آسان

همان گونه که می‌دانید، اکثر پالایشگاه ها و مینی ریفاینری ها از طریق صادرات فراورده هایی خود به درآمد زایی می پردازند و درآمد قابل توجهی را نیز از آن خود می کنند.

اگر بخواهید به صادر کردن نفت خام بپردازید، باید بدانید که این موضوع همواره امری نا ممکن و نشدنی تلقی می شود. اما هنگامی که با انجام میعانات و… فراورده هایی را از نفت خام تولید کنید، می توانید به صدور آن در سراسر جهان بپردازید و به درآمد زایی خود و همکاران تان کمک شایانی نمایید. شما می توانید فراورده های خود را به کشور هایی همچون افغانستان، سوریه، عراق و… صادر کنید.

افزایش درآمد ارزی کشور توسط مینی پالایشگاه ها

از دیگر موضوعاتی که باید به آن توجه داشته باشید، افزایش درآمد ارزی کشور است. مینی پالایشگاه ها می توانند با صادر کردن فراورده های خود درآمد ارزی کشور را دو چندان نمایند و به استقلال کشور کمک شایانی کنند.

اشتغال زایی

همانطور که می‌ دانید، امروزه بسیاری از جوانان به دلیل عدم وجود شغل های مرتبط با حوزه تحصیل شان کار نمی کنند و این موضوع می تواند برای آینده کشور عزیزمان بسیار سهمگین تلقی شود. دهنگامی که شما مینی ریفاینری های خود را تاسیس می نمایید، می توانید مهندسان و کارمندان بسیاری را به سمت خود سوق دهید و به اشتغال زایی نیز بپردازید.

بیشتر بخوانید: تبخیر کننده لایه نازک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

بازگشت سریع سرمایه

برخی از افراد گمان می کنند به هنگام احداث مینی پالایشگاه خود، سرمایه شان تا چندین ماه به آن ها باز نمی گردد. اما باید بگوییم که این موضوع امری نادرست تلقی می شود، زیرا اگر فعالیت پالایشگاه متداوم و جدی باشد در همان ماه اول نه تنها سرمایه اصلی به فرد باز خواهد گشت، بلکه سودی نیز نصیب مدیر پالایشگاه می گردد.

سرمایه گذاری کم همراه با سود بالا

از دیگر موضوعاتی که باید به آن توجه داشته باشید، سرمایه گذاری کم همراه با سود بالا در مینی ریفاینری ها است. همان گونه که چندی قبل به آن اشاره کردیم، برای تاسیس یک پالایشگاه در مقیاس کوچک به سرمایه بسیار کمی نیاز است. اما در مقابل سوددهی آن بسیار بالا خواهد بود و افراد می توانند تغییر درآمد خود را به وضوح شاهد باشند.

تولید محصولات متنوع

از دیگر مزایایی که احداث مینی پالایشگاه ها در بر دارد، تولید فراورده ها و محصولات بسیار متنوع و کارآمد است. شما می توانید خوراک های گوناگونی را با توجه به بودجه مالی خود در نظر بگیرید و با استفاده از آن ها محصولات متنوعی را تولید و در سطح بازار ارائه کنید. باید بدانید که تمامی کشور های خارجی از فراورده های نفتی ساخت ایران بسیار استقبال می کنند و در صورت وجود شرایط لازم به خریداری آن ها نیز می پردازند.

ظرفیت تولید فرآورده ها در مینی پالایشگاه ها چقدر می باشد؟

ظرفیت تولید فرآورده ها در مینی پالایشگاه ها

بسیاری از افراد ممکن است همواره با خود بپرسند که ظرفیت تولید فرآورده در مینی پالایشگاه ها به چه اندازه خواهد بود؟ همانطور که می‌ دانید، مینی ریفاینری ها نسبت به پالایشگاه های بزرگ تولید کم تری را در بر دارند و این موضوع به دلیل مقیاس بسیار کوچک آن ها است. اگر بخواهیم یک میانگین از ظرفیت تولید فرآورده ها در این پالایشگاه ها را برای تان شرح دهیم، باید بگوییم که روزانه 200 تا 20000 بشکه فراورده را می توانند به بازار های مربوط روانه نمایند.

درآمد پالایشگاه های بزرگ بیش تر است یا مینی ریفاینری ها؟

برای تاسیس پالایشگاه های بزرگ هزینه کلانی نیاز است و تمامی افراد نمی توانند به این کار اقدام نمایند. اما باید بگوییم که درآمد مینی پالایشگاه ها اندک‌ تر از پالایشگاه هایی با مقیاس بزرگ خواهد بود.

نتیجه گیری

در این قسمت از نیرونماد سعی نمودیم تا شما را با مینی پالایشگاه ها و فراورده های تولید شده در آن ها، مزایا و ویژگی ها و میزان ظرفیت شان آشنا کنیم. همچنین مقایسه مینی پالایشگاه با پالایشگاه های بزرگ، ظرفیت های تولید، مزایای و معایب مینی پالایشگاه ها نیز آشنا شدیم. درصورتی که قصد راه‌ اندازی و احداث مینی پالایشگاه دارید با نیرونماد در ارتباط باشید؛ همچنین می توانید با شماره 05136024104 در ارتباط باشید.

ویژگی و مزایا مینی پالایشگاه چیست؟

عدم نیاز به سرمایه هنگفت – کوتاه بودن زمان تاسیس و احداث – صادرات آسان – افزایش درآمد ارزی کشور توسط مینی پالایشگاه ها و بسیاری از مزای دیگر که در مقاله بیان شده است.

چطور مینی پالایشگاه احداث کنیم؟

درصورتی که قصد راه اندازی و احداث مینی پالایشگاه دارید با نیرو نماد در ارتباط باشید؛ همچنین می توانید با شماره 05136024104 در ارتباط باشید.

سوالات متداول

ویژگی و مزایا مینی پالایشگاه چیست؟

عدم نیاز به سرمایه هنگفت – کوتاه بودن زمان تاسیس و احداث – صادرات آسان – افزایش درآمد ارزی کشور توسط مینی پالایشگاه ها و بسیاری از مزای دیگر که در مقاله بیان شده است.

چطور مینی پالایشگاه احداث کنیم؟

درصورتی که قصد راه اندازی و احداث مینی پالایشگاه دارید با نیرو نماد در ارتباط باشید؛ همچنین می توانید با شماره   05136024104  در ارتباط باشید.

جستجو در سایت

مقالات نیرونماد

مشاهده مقالات بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اسکرول به بالا